Functional Flow

Wat is Functional Flow?

Bekijk hier het volledige lessenrooster

Deze les is een combinatie van het beste uit Yoga Vinyasa en Functional training. Het uitvoeren van een reeks bewegingen gaat beetje bij beetje over in een rustige ‘flow’ op het ritme van je ademhaling. Het is een dynamische methode om je lichaamsbewustzijn te verbeteren door middel van oefeningen gericht op de verschillende gewrichten en de bewegingskwaliteit, rekening houdend met de lichaamsarchitectuur. Het is een krachtsuitdaging door een evenwichtsspel tussen handen en voeten.

Deze les zal de coördinatie van heel je lichaam ontwikkelen en zal je in staat stellen meer bewegingsvrijheid te verkrijgen dankzij de oriëntatie van je lichaam in de ruimte, het toepassen van de zwaartekracht en veranderen van het tempo.

Iedere les is samengesteld uit 3 onderdelen: beginnend met brengen we ons lichaamsbewustzijn in kaart door het aannemen van verschillende houdingen en functionele bewegingen, het uitvoeren van een reeks bewegingen om je ‘flow’ ook buiten de mat te verkennen. Tenslotte ook het laatste onderdeel waar we de spanningen gaan verminderen en gaan ontspannen. Functional Flow kan een grote inbreng zijn op je dagdagelijkse leven en is voorbestemd aan wie benieuwd is in hoeverre je je persoonlijke lichaamstaal kunt uitbreiden.

Voor een optimaal resultaat worden onze lessen gegeven door gekwalificeerde lesgevers en raden wij u aan meerdere keren per week te komen sporten.